יש המון דברים טובים בטבעונות, ואחד מהם הוא שינוי התפיסה לגבי אוכל – מהי ארוחה, איך היא אמורה להיות בנויה וממה אמורה להיות מורכבת. כל התפיסות הללו שקיימות אצלנו אחרי שנים של אכילה מסוימת מתחילות להתנפץ אחת אחרי השניה ואנו מגלים דרכים חדשות, טעימות ומרתקות לצרוך את הארוחות שלנו. אחת מהדרכים האלה היא הבודהה בול, או קערת בודהה, מה שנקרא לעיתים קרובות גם נוריש בול, Nourish Bowl, או בתרגום חופשי – קערה מזינה.
בודהה בול בסגנון כפרי |
אחד הגלגולים המוקדמים של המנה הזו התחיל אי שם בסין, אך בשם אחר ובקטע לחלוטין אחר ממה שרואים היום באינסטגרם. זו מנה שהיוותה סוג של מעדן עבור נזירים בודהיסטים בסין (על כן השם המקורי שלה – Buddha's Delight או המעדן/האושר/התענוג של בודהה), ולאחר מכן החלה להיכנס לתפריטי מסעדות בסין כאופציה צמחית עבור הסועדים.
הגלגול העכשווי של המנה הוא טרנד מטורף שאפשר ליהנות מהמראה המהמם שלו ברחבי האינסטגרם ולקבל ממנו השראה למנות בריאות ומזינות. אחד ההבדלים העיקריים מהמנות שהיו נהנים מהן הנזירים הבודהיסטים הוא כמובן ההתעסקות האובססיבית במראה, במקרה זה של הצלחת, התעסקות שהפכה אובססיה של התקופה שלנו, אבל נשאיר את הדיון הזה למקום אחר. אם יש דבר חיובי בכל האובססיה הזו הוא שטבעונות הולכת והופכת להיות אלטרנטיבה שלא רק נשמעת בריאה יותר אלא גם נראית מצוין.
אז שניה לפני שנצלול למתכון, כמה הערות חשובות:
- אין מתכון אחד לבודהה בול – חשוב שתדעו שבמקרה של בודהה בול השמיים הם הגבול. אין מתכון ספציפי, כל אחד יכול להרכיב קערה כראות עיניו, להוסיף ולשנות מרכיבים וכמובן שלגוון בכל פעם עם משהו קצת אחר.
- אין מידות מדויקות למתכוני בודהה בול – המידות במתכון מספיקות למספר קערות בודהה, וזה מאוד תלוי בגודל הקערה בה תשתמשו. כמו כן, כפי שאני עושה תמיד – הדבר הכי יעיל לעשות הוא להכין מרכיבים בכמות גדולה יותר מראש ואז להנות מקערת בודהה במשך כמה ימים.
- באיזו קערה להשתמש – קערות מרק סטנדרטיות הן קטנות מדי, וקערות סלט הן גדולות מדי. לאחרונה התחילו לשווק בישראל קערות שהן בין לבין, בנפח של בערך 1.3 ליטר, קנו לכם כמה קערות יפות כאלה, זה ממש משנה את היחסים עם אוכל, באחריות.
- יש למה לצפות – בחודשים האחרונים אני לגמרי בקטע של קערות הבודהה האלה אז אשתף מתכונים רבים נוספים כדי לתת לכם מגוון רעיונות. אני ממש שמחה לשתף סופסוף את המתכון הראשון, ומקווה שתרוצו להכין ותהנו מכל ביס!
קערת בודהה כפרית |
מתכון: קערת בודהה טבעונית – בודהה בול בסגנון כפרי
מצרכים:
הוראות הכנה:
- שוטפים את האורז בעזרת מסננת דקיקה
- מחממים שמן בסיר ומוסיפים את האורז לסיר, מערבבים
- מוסיפים מלח ומים ומערבבים
- מחממים את האורז על אש גבוהה עד לרתיחה, כשהאורז מגיע לרתיחה מערבבים ערבוב מהיר
- מבשלים את האורז ללא מכסה על אש גבוהה עד שכל המים מתאדים, ניתן לבדוק אם כל המים התאדו מתחתית הסיר בעזרת מזלג
- ברגע שכל המים התאדו מורידים את הסיר מהאש, מכסים עם מכסה ועליו מגבת, שימו לב – מי שמשתמש בכיריים שלוקח להן זמן להתקרר אחרי הכיבוי – יש להזיז את הסיר מהכיריים ולהעביר למקום אחר, אחרת האורז יישרף
- אחרי רבע שעה שהסיר מכוסה – פותחים את הסיר ומערבבים את האורז בעדינות בעזרת מזלג
- מכסים וממתינים עוד 10 דקות
- קולפים את הבצל וחותכים לפרוסות דקות, קולפים את השום
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להשחים
- כותשים את השום לתוך הסיר ומערבבים
- מוסיפים את השעועית הירוקה והברוקולי (אפשר לסנן אותם עם מעט מים לפני הבישול אך לא חובה)
- מוסיפים מים ותבלינים ומערבבים
- מבשלים את השעועית והברוקולי על אש גבוהה ומכסה סגור ומערבבים מידי פעם
- כשהמים בתחתית הסיר רותחים, פותחים את המכסה וממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהמים מתאדים והשעועית והברוקולי חמים וטעימים
- זה הזמן לתקן תיבול אם צריך, ולהסיר מהאש
- מכינים את הירקות הטריים – קולפים את הגזר והקולורבי וממשיכים לגלף מהם פיסות יפות באמצעות הקולפן עד שמגיעים לכמות הרצויה. שוטפים את עגבניות השרי וחוצים לשתיים
- מסדרים אורז כשכבה תחתונה עבה ומכובדת
- עכשיו מדמיינים שהקערה מחולקת לשישה משולשים שווים (כמו פיצה) ומסדרים את הרכיבים במקומם
- מסדרים את הברוקולי, פיסות הגזר, השעועית הירוקה, עוד כמה כפות אורז מבושל ועליו שומשום, עגבניות השרי והקולורבי, ובאמצע הקערה מסדרים פיסות לימון כבוש
- למכורים למלח אפשר להוסיף מעט על הירקות הטריים
- זהו, קערת הבודהה מוכנה – עכשיו רק נשאר לסחוט על כל הדבר המהמם הזה קצת מיץ לימון, ולשפוך טחינה גולמית ו/או חמאת בוטנים טבעית
שופכים על הכל טחינה ו/או חמאת בוטנים |
השאר תגובה