כשהייתי קטנה היה לנו לול. זה היה ממש מזמן, לפני יותר משני עשורים, לא היה עדיין מיכון כבד, לא היתה טכנולוגיה מתקדמת, רק כלובים, תרנגולות, אוספים ביצים, זהו פחות או יותר. אבל אני זוכרת את כל מה שהיה רע בזה, עוד אז, בעיניים של ילדה קטנה. 2 תרנגולות בכלוב קטנטן, עולות אחת על השניה, נכשלות, נופלות, רגליים שבורות, תרנגולות מתות מהחום ומהצפיפות, כל יום היינו אוספים בערך 3-4 תרנגולות שמתו הרבה לפני זמנן בתוך הכלובים. ערמות ענקיות של צואה מתחת לכל כלוב, וצעקות איומות שלא נפסקות לרגע. רק כשגדלתי הבנתי שזהו לא קולה של תרנגולת, זהו קולה של תרנגולת כלואה שרוצה לצאת לחופשי.
המראות והקולות נשארו איתי הרבה אחרי שהלול כבר נעלם מנוף ילדותי. בגיל 12 פיתחתי אלרגיה חריפה לביצים, ועכשיו כשאני חושבת על זה אני מתחילה לחשוב שהיתה באלרגיה הזו הרבה פסיכולוגיה. לא נגעתי בביצים מעל עשור, כי זה עשה לי רע. במהלך העשור הזה התכתבתי ביני לביני גם עם אכילת דברים נוספים שהיו נראים לי בעייתיים, עד המעבר החד לטבעונות שהשלים את כל השאלות וסידר לי את הבריאות הפיזית ובהרבה מקומות גם את הנפשית.
לפני כמה ימים פורסמה ברשת קריאה לאימוץ תרנגולות מלול העומד להיסגר במושב אומץ שבעמק חפר. ההליך המקובל במקרה של סגירת לול הוא חישמול כל התרנגולות, זהו הליך עליו מפקחת מועצת הלול וכנראה שיש בו הרבה היגיון כלכלי, כי הרי שליחת תרנגולות לאימוץ משמעותה פחות אנשים שקונים ביצים בסופר. כמה רוע, כמה ציניות, כמה אדישות מגלה מועצת הלול ליצורים האלה שבזכותן היא קיימת, יצורים שמקומם בטבע ולא בתוך כלובים, שייעודם לחיות ולא למות אחרי חיים שלמים של ניצול.
אני מאמינה שאף אחד, בשום מקום, ולא משנה איזה סוג דם יש לו וכמה הוא אוהב את זה – לא צריך לצרוך ביצים. זה מוצר לא בריא לא משנה איך תסתכלו על זה, וזה מוצר לא מוסרי, בטח ובטח לא כאשר הוא מגיע מסבלה של חיה. כל אחד מאיתנו יכול לפעול, אתם מוזמנים לכתבה של אנונימוס בה יש פירוט של כל הפעולות שניתן לעשות כדי לשים סוף להליך המרושע של חישמול תרנגולות שסיימו את תפקידן הכלכלי.
חשוב לציין שהבעיה הרבה יותר חמורה מחישמול תרנגולות מלולים שנסגרים. הליך הרבה יותר נפוץ ונרחב הוא גריסת אפרוחים זכרים מיד אחרי בקיעתם. אלה אפרוחים שאין בהם צורך ולכן נשלחים למוות מיד אחרי יציאתם לאויר העולם. מזכיר למישהו משהו? "כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו" (שמות, א', כ"ב)
אז החלטנו לפעול. השותפות למטבח התכנסו בבוקר יום שישי עם ניחוחות מהפכה ותבשילים ללא ביצים.
פנקייק בננות ופירות יער טבעוני
פנקייק בננות ופירות יער טבעוני |
רכיבים:
1 כוס קמח לבן
1 כוס חלב סויה
2 כפות סוכר
0.5 כפית אבקת אפיה
1 בננה
מעט פירות יער לבחירתכם (קפואים או טריים)
סירופ מייפל או אגבה להגשה
הכנה:
מערבבים בקערה חלב סויה, קמח, סוכר ואבקת אפיה. מחממים מעט שמן במחבת. בעזרת מצקת שופכים מעט מהבלילה למחבת. מחממים מעט, מוסיפים פרוסות בננה ופירות יער על גבי הפנקייק. כשהתחתית מתחילה להשחים הופכים את הפנקייק לצד השני. אחרי מספר שניות מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מגישים עם סירופ מייפל או סירופ אגבה.
אז שיהיה בתאבון בינתיים ונמשיך עם מתכונים נוספים ללא ביצים. ראשית אתם מוזמנים לאלבום של השותפות למטבח למתכונים ללא ביצים.
ונמשיך עם הפוסטים של השותפות הנוספות:
שרה הורניק עם שלל מתכונים אהובים ללא ביצים מהבלוג:
נופר יערי עם שלל מתכונים אהובים ללא ביצים מהבלוג:
עינת שגיא עם פשטידת כרישה ותרד:
נטלי הולדינג עם סלט כמו ביצים:
אורי שביט שמצטרפת אלינו הפעם, עם שקשוקה תירס:
מתכונים ללא ביצים מהבלוג של הדס:
שיהיה סוף שבוע נעים לכולם.
אנונימי
נראה מעולה ! תודה !
סיון מאירי
תודה 🙂
סיון מאירי
תודה 🙂
אנונימי
אין אפשרות לשתף לצערי. משהו לא עובד 🙁
סיון מאירי
למה? מעתיקים את הלינק למעלה ומדביקים איפה שרוצים – פייסבוק, טוויטר, מייל וכו'…
אנונימי
אין אפשרות לשתף לצערי. משהו לא עובד 🙁
סיון מאירי
למה? מעתיקים את הלינק למעלה ומדביקים איפה שרוצים – פייסבוק, טוויטר, מייל וכו'…
אנונימי
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום בקמח רגיל, ובמייפל במקום בסוכר?