כולנו רוצים לאכול בריא ולהתמיד בשיגרה בריאה, אבל החיים תמיד מפריעים בדרך. חזרנו מאוחר מהעבודה, לא הספקנו לעשות קניות, אין לנו כוח, יש פרק חדש של אקס פקטור ועוד שלל סיבות, חלקן מוצדקות ממש (אקס פקטור, בכל זאת…), חלקן אולי פחות, אבל לא יעזור לנו לשפוט את עצמנו ולא להלקות את עצמנו. הפתרון היחיד לטעמי, והוא גם זה שמחזיק אצלי תקופות ארוכות, הוא לדאוג לכך שנקבל החלטות בריאות באפס מאמץ, וכשמדובר בסלט הדרך לעשות את זה היא פשוט שיהיה לנו אחד כזה מוכן, שלא נצטרך לשטוף ולחתוך ולהתעסק עם כל הדברים שאין לנו כוח להתעסק, כי כולנו יודעים שזה בסוף נגמר בוולט.
אז היום אלמד אתכם צעד אחר צעד, איך להכין כמה קערות סלט שיחזיקו לכם במקרר לכמה ימים טובים. תצטרכו להתאמץ ממש טיפה אחת לכמה ימים כדי להכין כמות מראש, ואחר כך אתם חופשיים, מאושרים ובריאים. בואו נתחיל.
שלב ראשון – חסה
אז את הסלט שלי אני תמיד מתחילה בחסה, וכדי לגרום לחסה להחזיק לכם כמה ימים טובים בקערה בלי שתהפוך לעייפה ומקומטת, כדאי לבחור בחסה שתוכלו להשתמש בעלים שלה בלי לחתוך. המועדפת עלי היא חסה סלנובה, היא גם טעימה מאוד וגם נשמרת טריה לאורך זמן. ושוב אחזור כי זה ממש חשוב – לא לחתוך, בטח שלא לקצוץ. לוקחים את העלים ומפרידים אותם ביד, שוטפים ומייבשים היטב עם מייבש חסה (חשוב מאוד אחרת החסה לא תחזיק, המים יגמרו עליה), ומעבירים לקערה.
שלב שני – ירקות שחייבים לחתוך
אז יש כמה ירקות שאין מה לעשות, נהיה חייבים לחתוך, אולי גם לקלף, אצלי הקבועים הם מלפפון, גמבה וגזר. צריך לשטוף היטב ולייבש היטב, ולחתוך לחתיכות גסות. שוב, לא לקצוץ כדי שלא יתקלקלו מהר וישמרו לאורך זמן.
שלב שלישי – ירקות שלא חייבים לחתוך
אי אפשר לאכול סלט בלי עגבניה מבחינתי, ועגבניה חתוכה זמנה קצוב, אז כדי להימנע ממותה בטרם עת של העגבניה הקצוצה שגם תהרוס לנו את שאר הסלט עם המיצים שלה, יש לנו את עגבניות השרי המתוקות והנפלאות. שוטפים היטב, מייבשים היטב, לא חותכים. מעבירים לקערה. אותו דבר אפשר לעשות גם עם צנוניות קטנות (למרות שאין בעיה גם לחתוך אותן יחד עם הירקות שבסעיף הקודם)
שלב רביעי – תיבול
אחת הנקודות הכי חשובות בכל המדריך הזה היא הנקודה הזו – ברגע שטיפה של רוטב או כל תיבול שהוא נוגעת לכם בסלט, השעון מתחיל לספור לאחור. כשמכינים סלט ורוצים לשמור אותו לאורך זמן, אסור בשום פנים ואופן לתבל אותו. לא במלח, לא בלימון, ולא בשום תיבול אחר. כמובן שיש פתרון לעצלנית שכמוני אז אל דאגה. אני חותכת לימון ושמה חצי לימון בכל קערה, כך שיהיה מוכן לסחיטה בלי שאצטרך ללכלך סכין או קרש חיתוך. מלח, פלפל ושמן זית זה כבר קטן עלי, וזהו אתם מסודרים. זה לפחות התיבול שאני משתמשת בו ביומיום. כמובן שאפשר להכין רטבים בנפרד כמו רוטב ויניגרט או כל רוטב אחר שאתם אוהבים, ולשמור בצנצנת במקרר.
שלב חמישי – אחסון
אחרי שסיימתם להכין את קערות הסלט המהממות שלכם הגיע הזמן לאחסן. אז כמה כללים בסיסיים – ראשית, יש לעטוף את הקערה בניילון נצמד (יש גם רב פעמיים למי שמעדיפים), ולאחסן במקרר. אצלי הסלטים מחזיקים גם ארבעה ימים, אבל זה רק בתנאי שעמדתם בכל הכללים שפירטנו עד כה.
שלב שישי ואחרון – אוכלים
הגיע הזמן לאכול, ואני מכירה אתכם כבר, בא לכם לשדרג, כי מה, כל יום נאכל אותו סלט? אז אין שום בעיה. לפני שאוכלים אפשר להוסיף לסלט שלכם כל מה שתרצו. עוד ירקות, ירקות כבושים, ירקות קלויים, קוביות טופו, טחינה, שמרי בירה – באמת שהכל הולך. יהיה לכם ממש טעים.
זהו להיום. מקווה שלמדתם דבר אחד או שניים ושאתם בדרך להכין לכם כמה קערות סלט כדי להתחיל את 2022 ברגל ימין.
השאר תגובה